Systeemspel

met Jacqueline & Joyce

Een actieve training in spelvorm voor leiders en adviseurs die willen leren om door de systemisch bril naar samenwerking binnen teams te kijken.


Ik heb geleerd hoe ik met kleine interventies grote stappen kan zetten. Je bent soms zo geneigd om alles zelf te bedenken en alleen te dragen. Het is geruststellend om het systeem als geheel te kunnen zien. Nuttig en inspirerend met veel ‘aha!’ momenten

Nadine de Graaf – Teammanager Woonzorggroep Samen

Ik heb een hele nieuwe systemische wereld ontdekt die ook nog praktisch toepasbaar is bij ‘gedoe’ in het samenwerken.

Monique Pluijmers
Business partner Intal BV

Het is echt een eyeopener en inspirerend. De film is heel herkenbaar en maakt het echt. We hebben allemaal wel een Ewout in ons team.

Adrienne Weel – Adviseur L&O Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Geplande data

De training duurt 1 dag en je kunt kiezen uit de volgende data:

17 mei: Het Systeemspel de 4 basisprincipes

Locatie: Buitencentrum Schoorlse Duinen | Tijd: van 9 tot 17 uur | Prijs: € 395,- ex. btw


beeldmateriaal van Crux Creations

Je maakt kennis met directeur Bo, teamleider Dario, medewerkers Ewout en Evrim en adviseur Chris. Je kijkt mee in hun organisatie, de opdracht waar ze voor staan en hun samenwerking hierin. En zoals in zoveel teams loopt dit niet geheel op rolletjes. Ze hebben jouw advies nodig.

Je kijkt naar wat er tussen hen gebeurt en je leert een aantal systemische principes toe te passen. Behalve dat je het team van directeur Bo van goed advies kunt voorzien, kun je dat na de training ook voor jouw eigen team.

Samen met de andere deelnemers werk je actief in kleine groepjes. We reiken kennis aan en je leert door te doen. Dit doen we in een dag op een fijne en verzorgde locatie. Leren met plezier, ontspanning en aandacht werkt!


Inspirerend en vernieuwend! Professionele begeleiding, Joyce en Jacqueline zijn laagdrempelig en onderzoekend.

Yvonne de Boer – Teammanager VenVN

Wie wij zijn

Als ervaren teamcoaches gebruiken we het beste uit meerdere stromingen. Vanuit respect, en waar het kan met een beetje humor, maken we de niet functionerende patronen zichtbaar. We gaan samen op onderzoek uit vanuit een waarderende en ontspannen benadering. Zo kan het team zelf de weg uit het gedoe te vinden of de samenwerking een extra stimulans geven. Jacqueline en ik zijn beiden licentiehouder van het systeemspel.

Wat je leert

Je leert kijken ‘tussen’ mensen in plaats van ‘in’ mensen, taal te geven aan ‘gedoe’ en patronen te herkennen in je team. Hiermee leer je hoe je met kleine interventies weer beweging kunt krijgen daar waar de samenwerking vastloopt. Je leert kijken vanuit een meervoudig perspectief. Je gaat niet op zoek naar ‘de schuldige’ van het gedoe, maar je leert kijken naar het grotere geheel en hoe gedrag logisch is in de context. Door op zoek te gaan naar deze logica ontstaat er meer begrip voor elkaar en ruimte voor nieuwe onverwachte oplossingen.

Het spel

Je vormt een team met 3 andere deelnemers. Zo zijn er 3 teams van 4 spelers en iedere ronde kun jij met je team punten verdienen. De spelrondes zijn opgebouwd uit theorie, een filmfragment en een opdracht. Scoor jij met je team de meeste punten? Dan hebben jullie gewonnen! En nog mooier: de systemische principes die je geleerd hebt kun je daarna toepassen in jouw eigen team.


Leuke afwisseling in werkvormen. Deskundige en vriendelijke begeleiding met veel ruimte voor eigen inbreng en vragen. Fijne samenwerking en leuke dynamiek tussen jullie! Ik heb veel nieuwe inhoud geleerd en ontdekt hoe sterk mijn neiging is om in mensen te kijken in plaats van tussen mensen.

Maarten Buur – A&O psycholoog H&S Adviesgroep

Nieuwsgierig of het iets voor jou is?